Senaste inläggen

Av A-Team - 19 december 2010 00:46

  
Nog är det på sin plats att säga trevlig 4:e advent och faktiskt kan man börja önska God Jul=) Ändå känns det eftersom skolavslutningarna inte ännu varit... ja det känns inte riktigt som vi är där. Fantastisk vinter! Så läckert! så fin att vi blivit fler att starta på ett Vasalopp i år - ja för sålänge inte det är superkyla så är det bara att åka på och hundarna får härlig träning och vintervila innan det blir dax för träning... njutbart med årstider!
Här njuter vi även för fullt av Tikkas valpar som nu blivit 6 veckor! Knappt man vågar tänka de ska åka ifrån oss om ett par veckor;S ja Tikka har ju vår ena 2011 kull med Billbo men då valparna redan har ägare att flytta till så finns ingen anledning att ha dem inne på valpsidan . Där har nu Pepper tagit plats med vår andra 2011 kull - ja det var ju det att ingen av dem skulle valpat förrän då men naturen ville annorlunda och det var ju himla bra med tanke på det resultat valpar vi har här Billbo/Tikka - vår Pärlkull=).
Det är väldigt svårt att inte vilja skriva massor om kullar - föräldrar osv - men det skulle bara bli en enda röra och det känns redan rörigt om man nu te.x tittar på valpsidan... Pepper mår som en prinsessa och uppför sig som en sådan - älskar att "kela mage" som inte är stor så det blir nog en sådär lagom kull 4-6 valpar(tror vi).
Ha en skön vecka allihop - och NU - stressa inte bort julen - njut den=)


ANNONS
Av A-Team - 11 december 2010 23:25

   Inte riktigt dax att säga God ... än eftersom Lucia faktiskt inte infinner sig förrän på måndag. Lucia är vackert och gott.
Våra ädelstenar växer och nu är de rundare och goare än någon kull varit i denna ålder - härlig tjock tjock tjock valp päls.
Tikka är väldigt fin i hull och hår även hon - och nej vi tillsätter ingenting till fodret utan det är sådan hon är.
Sallys MH blev inställt på grund av snö - det gick helt enkelt inte att skövla bort... men hon får chansen igen i januari och då med fler släktingar.
Peppers  mage börjar ta plats - dock inte någon jättemage vilket passar oss utmärkt. Man kan aldrig veta hur många valpar som komma skall om man inte går och tjuvkikar och med tanke på att det KAN bli på självaste julafton så tänker vi faktiskt göra just det... tjuvkika=) inte alltid lätt att nå veterinär just den kvällen.
  
Veckan har varit minst sagt fylld av åtaganden och just nu så befinner vi oss mitt i utbildningshelg - nästa vecka kommer vi att gå i ide med familjen - ledigheten är behövlig. Dock kommer någon mer uppdatering innan dess. Må gott alla

ANNONS
Av A-Team - 7 december 2010 11:04

  
Det lackar mot jul - eller ja Lucia först(tidig morgon med lussebullar o musik) och grundskolan hjälper till att skapa fin stämning. Vi har  underbara hårtussar som snurrar runt hos oss - Tikka och Billbos valpar - små pälsmonster - ljuvliga sådana=) Kullen kommer nu helt flytta från valpsidan då den varit bokad ett tag och vi gör då fritt fram för Pepper med sin växande mage på den sidan och vi kan nu få möjlighet att säga ja till valpkö även där=) Denna gång är det då inte Higgins som är far men väl en avkomma till honom som kommer att bli riktigt bra. I valet och önskan av hanhund till sin tik ligger ju alltid en tanke bakom och sådant får man som ny nästan alltid läsa på hemsidor och bloggar vilket är mycket bra. Chivas engelske mycket mentalt stabile far Higgins med sina fina FT linjer betyder väldigt mycket för oss och mammasidan till Chivas är en dotter efter Sannisystern Kiwi - något vi vill behålla. Det kommer att bli valpar liknande de vi hade efter Higgins/Pepper - en kull som blev väldigt bra och där fler är på framtåg. Sååå vi känner oss väldigt nöjda och glada med de hanhundar vi nu fått glädjen att låna - trots att våra tikar valde att löpa tidigare än tänkt - detta är våra 2011 kullar(blev tidiga sådana) valpsidan senare idag är alltså Pepper/Chivas.
Album med 4 veckor gamla Tikka/Billbovalpar: 2010-12-06

------------------------------------------------------------------------
Här kommer Tivers bildsida
, alldeles nytagna bilder av Tiver o "brorsan" Cesar. Tiver är alltså son till Higgins/Pepper och är då redan SE VCH samt har i år tagit även 1:a nkl jakt och funkar för stunden utmärkt som praktisk jaktkompis(suverän passivitetsträning) - så kalasbrajobbat och snyggt av Karin o Ingmar. 
Som sagt... blir till o skaffa husbil för oss i vår;)
Album WG Tiverton: 2010-11-26
-----------------------------------------------------------------------

En tjej som har världens underbaraste Engla och kommer ha världens ruffsigaste Pärla(bus) - IMMI utbildad instruktör med hjärtat på rätt plats - läser hund naturligt är Lisa - som precis som vi hämtade en valp Engla (Morris syster) från Julie & Darren i UK. Lägger blogglänken här LisaEnglaPearl
------------------------------------------------------------------------
Skulle kunna skriva en hel lista med fantastiska namn här men det går ju inte - vi har ju inte direkt varit ute och tagit hem någon Oscars;) men... vi är väldigt glada och nöjda med goldenlivet och våra valpköpare samt härliga kollegor och som sagt: chanser får man inte - man tar dom... så 2011...   Var rädda om varandra

Av A-Team - 1 december 2010 01:08

Vi hoppas våra valpköpare- läsare - besökare haft en trevlig 1:a advent. Vintern kom som på beställning sa vovvarna - det är ljuvligt att se dem njuta. När det blir så kallt som vi i skrivandets stund har: -19 grader så blir det inga långa stunder ute och heller ingen träning. Vi är noga med att smörja tassar med Propoplis som är det mest högklassiga för hundarnas tassar - helt fritt från vatten och bara att smörja på innan promenad - ja den kostar men så är det med kvalitet. Samma med hundfoder - ja det foder vi använder kostar men vi vill att det våra hundar får är kvalitets stämplat likväl som det vi skall äta eller kanske ha på oss.

  
Morris i högform över fälten...
-----------------------------------------------------------------

Valparna efter Billbo och Tikka har ju numera egen blogg tillägnad de valparnas blivande ägare. Valparna har vid 3,5 veckas ålder en otroligt kraftig päls, mycket underull. De är väldigt vakna och var snabbt över lådkanten så fort ögon o öron öppnats...
  
----------------------------------------------------------------------------
Helgen som gick - 1:a advent - hade vi dels Grundkurs apportering för de unga vovvarna som faktiskt hunnit bli 7 månader och borde börja komma in i lite trots... de har de och förarna märker av det men vi är återigen väldigt förvånade över deras "vilja" entusiasm och engagemang och hade vi pratat annan sport än hund och hade vi kallat det lag - hm då hade vi nog kallat dem "farmarlaget"!
otroligt roligt att få ta del och följa  Ses efter jul igen.
Dagen innan var våra underbara vänner med vovvar som nu hunnit bli 17 - 23 månader här och att de varit fantastiskt duktiga ja det har de visat genom ibland faktiska envishet att saker skall fungera hmm återigen den där viljan mixad med entusiasm och engagemang. Vi ses den 10/12 igen  
Sedan hade vi Tinnie o matte här samt Figaro o Pär/    och här skulle varit fler men så blev det inte denna gång - Nåväl detta gav oss chansen att kunna köra både närsök - markeringar - samt vilt och NU har vi fått kläm på båda dessa vovvar. Båda unga under utveckling med en härlig framtid - så nu hoppas vi ni kör på o hoppar in i kommande grupper.
-------------------------------------------------

Vi har fått tid för MH vilket blir utmärkt - fler MH test under januari/februari toppen toppen=)
------------------------------------------------
I nästa inlägg kommer Tiver får eget album - hans matte och husse har varit heeeeelt fantastiska med honom och har en så underbar inställning till livet - både det tvåbenta och fyrbenta. Vilken fantastisk kull det blev - efter Pepper både 1:a och 2:a... och nu blir det spännande med hennes 3:e som troligen inte blir så stor men naggande god lagom till mellandagarna skulle vi tro.
-----------------------------------------------
må gott

Av A-Team - 21 november 2010 23:07

Så fort det varit helg blir man nyfiken... det skrev vi i inlägget nedan för bara några timmar sedan och samtidigt någonstans i södra Sverige satt Solweig o Kenneth o svävade på moln då 3:e 1:a priset i lydnadstvåan satt fint med 180p och därmed var LP 2 hemma - en extra eloge till just det där "10:a" på fria följet.
HÄRLIGT HÄRLIGT och stort grattis... och nu vet vi precis vilken valp som skall bli er ur Tikka/Billbokullen  (nej det vet vi såklart inte ännu de är ju bara 2 veckor).
  
kramar
var rädda om er - och alla ni andra med=) 

Av A-Team - 21 november 2010 18:14

Så fort det varit helg är man nyfiken - har någon varit iväg på något? Visst ligger mycket fokus på valparna och även på våra kommande valpar - ja inget blev som planerat  - det blev bättre=) Både Pepper och Tikka skulle ha valparna för 2011 - och då vi från start tänkt oss iväg en bit så var de också rabisvaccinerade och mätning skule ske oktober november. Löp var väntat december-mars.
Löp-Tikka satte igång september och planeringen ändrades och med facit i handen kunde det inte blivit bättre så vi är evigt tacksamma för att allt inte följer snitslade banor - lyckans lycka med Billbo o Tikka. De får nu egen sida(har fått) för att det är mer personligt för dem som skall ha valp - man kan ta del mer=)
Tack Lise & Christer för Stärnglimtens Non Stop "Billbo" - och Hurglada är vi alla inte för ert fantastiska internat=) Dessa valpar är goare än goast.
  
Tikka/Billbodotter och då vi har hjälpsamma valpköpare så blir det nog pärlor;)
Valparnar idag 14 dagar och bilden är nytagen.
-----------------------------------------------------------------------

..... för att gå vidare på våra kullar för 2011 så började även Pepper löpa tidigare och även här var hon i höglöp 2 dagar inan test för rabiesinjektionerna och vi ick tänka till ordentligt! Vi har en riktigt gammal härlig vän inom golden vilken vi kallade in som bollplank då vi gärna ville ha något med vår egen engelske hanes linjer och för att få struktur så behövs det lite nytt och lite gammal:)
Sagt o gjort - Pepper parades med AB:s Hives *Chivas* en son efter vår engelske Brinsworthy Higgins och AB:s Redwing af Kiwi - han är endast 2 år och massor kvar innan han är klar.
Pepper är precis i början av sin dräktighet och vi kommer lägga upp detta på valpsidan. Här är en bild på Chivas.
Tack Jeppe & Githa och se deras blogg med alla fantastiska bilder
http://goldenchivas.blogspot.com/
  

----------------------------------------------

dessa blir nu då våra 2011 kullar


må gott

Av A-Team - 19 november 2010 00:15

Tänker börja med att sätta ut vår första Golden hane då han faktiskt fyller 23 år idag - otroligt - en påminnelse om att man aldrig glömmer... han gav och han gav för det gör en Golden!   
  
Bilden är fotad i Sälen och ger oss ett starkt minne då han räddade vår äldste son att flyta under isblocken i en sk. osynlig djup fors - fruktansvärd upplevelse - allt slutade med oss alla i ambulans - vi hade aldrig funnit sonen om inte Ruff följt och skallat och slutligen kastat sig i... därefter kastade sig husse i - tack Ruff.
De finns mycket som många inte vet om denna hund - massor som gjorde honom bäst "för oss". Det har vi tagit till oss.
-------------------------------------------------------------
       
Tikka och Billbos valpar är ju bokade så de kommer få en alldeles egen sida istället för att ligga på hemsidan. De får en bildblogg med dagbok från imorgon vilket vi tror ni som nya blivande ägare kommer uppskatta - lite mer personlig för er=)
------------------------------------------------------------
  Såg via Andrea bloggen att det var dax att skicka hyllningar! Grattis till er som både tagit en 1:a i Elitlydnad och tävlat apell spår och blivit uppflyttade till lägre klass Massa glada kramar till dig och Goliat=)
-------------------------

ha en underbar fredag o helg

Av A-Team - 16 november 2010 09:04

  
Solweig o Kenneth skickade inte bara denna ljuvliga bild på Dinnaton(Higgins/Pepperdotter) utan innehållet i mailat var så otroligt fint... vi hoppas vi snart skall kunna ses igen. Helgen 6-7/11 blev fokuserad på sin egen hund och samarbete att tiden blev knapp för vanligt valpköparprat - vid mat och kväll blev alla trötta(vilket är ett gott betyg till både kursledare o duktige kocken Håkan). Jag hade fullt upp med att lära känna min fyrbente vän Sally och trots att jag hamnade i valplådan dag 2 så... mycket som funkar nu - sådant jag trode skulle ta lång tid - fungerar redan? ja så är det. Av de andras mail och telesamtal har jag förstått att det fungerat lika där.  Härligt=)
..................................................
.........
Helgen fylldes av kurser på hemmaplan - och lördagen förgylldes av Lisa B från Västervik ägare till Engla (vår engelske Morris helsyster). Nu hade vi med oss massa stadgeövning från tidigare helg och använde oss även av det. Här kommer "regna dummies" =) Något som kändes och såg gott ut var att alla plockade vilt, finns massor att träna på men till 2011...=)
              
-------------------------------------

Söndagen blev dagen då jag hamnade på stormöte och blev kvar hela dagen vilket gjorde att jag mmissade talanggruppen(nytt namn på dem) Håkan var lyrisk över dem! Så inte en enda bild därifrån tyvärr så han hade fullt upp med att beundra dessa 6 ekipage... vad månde bliva om de är så duktiga redan nu? Skall kolla om någon av dem hade tid att fotografera. Om nu 6 av dem är såhär duktiga så undrar vi hur övriga är...;) Vi hoppas få se dem...
--------------------------------------
Håkan hann även med en grupp till medans jag var iväg - och det är nybörjare men något mixade åldrar. Härligt=)
---------------------------------------
Tikkas valpar de växer o växer och allt ser så skönt ut i barnkammaren - jo nu har de fått en barnkammare då mamma Tikka börjar kräva lite mer plats än en låda att trängas med dem i.
När nu Tikka har denna kull med Billbo så är det sååååå svårt att inte ta en själva;)
---------------------------------------
nepp ut i solen o kylan o återigen njuta av dagen    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Wintergold's Golden retriever med Blogkeen
Följ Wintergold's Golden retriever med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se