Senaste inläggen

Av A-Team - 15 november 2011 20:44

  Stort Grattis Christer och Baccus *Wintergold's Fire Pearl till Svenskt Viltspårs championat SEVCh - snabbt ordnat precis efter 1-årsdagen! Pappa är Lises o Christers Billbo o mamma är vår egenuppfödda Tika. Baccus första 1 Ökl tog de på kullens 1-årsdag 7/11 och den 14/11 var då championatet i hamn med en tredje 1:a och HP - snyggt jobbat:)
    
glaaaada tillrop och fortsatt lycka till


Må gottANNONS
Av A-Team - 6 november 2011 15:32

  Idag 6/11 skickar vi stort 1-års GRATTIS till Tikka/Billbo kullens fyra valpar samt valpägare   

-------------------------------------

Igår den 5:e hade vi träff med danskullen - här kommer ett en liten film samt ett minicollage och vi säger tack för ni kom och vi ses snart igen - ni har redan nu gjort ett fint jobb med era små:)


 

 

-----------------------------------------------------


Må gott:)

ANNONS
Av A-Team - 2 november 2011 12:12

Vi funderar o funderar  då vi gång på gång ser samma sak med de eventuella valpar som blir kvar längre - att jämföra dem med de först avflyttade där det ej finns hund i huset är stor skillnad. Vi har inte bara 2 underbara tikar hemma utan även två underbara hanar. Att vår äldste hane Higgins är präglad på vår tidigare Harry märks tydligt och att Morris präglats av Higgins mentala stabilitet märks tydligt även det - Higgis är en stabilitetens klippa som Golden.
Vi har en hane kvar ur kullen vi nyss haft och han är otroligt stabil - bär o släpar saker men minsta man önskar få det så kommer han glatt och lämnar. Han borde vara i sin busiga period och det är just här vi ser hur han dras mot hanarna och *hänger med dem*... Higgins *låter* Morris uppfostra vilket han gör mycket snyggt. Vi är såååå tacksamma för dessa fantastiska hanar vi har och den som får ta Tango med sig hem vet precis vad den/dem får.
Så åter igen är vi tillbaka på funderingen om det inte är för tidigt att släppa valparna vid 8 veckor? Om man nu har fler hundar som vi har - i den här åldern är det ju ingen tvekan om personligheter... *12-16 veckors ålder....valpens testosteron stiger* - Tango får både vår uppmärksamhet/gränssättande och han har hundflocken som sätter tydliga gränser - joda - nu kan han lämna oss och likaså tikvalpen... det blir enkelt för er som skall ha att ta vid - de är väl förberedda för en familj. 0761148693 mobil enklast att nå oss
      ----------------------------------------------------------
  Äntligen skall valparna i Linköping få se daxljuset - detta är en underbar kombination och vi tycker Karin och Mickis gjort ett fantastiskt jobb som jobbat på och följt upp med en riktigt bra hane i Danmark hos John på Gleen Mohr till sin Maja.
Planering och förberedelser samt resa där de stannade hela höglöpet så nu hoppas vi verkligen allt går toppenbra idag. Vi ha fått vara *med* hela tiden ochdet är vi så otroligt tacksamma för:)))
Bildr kommer
-----------------------------------------------------------
 ? Vi vet inte heller än om parningen mellan Johns tik Duckflight Browning "Amber" o vår engelskman Higgins tagit men håller tummarna gör vi :0)
------------------------------------------------------------
  x 7 Att valparna efter Stonehunters Evita "Vita" o Higgins blev sanning det vet vi ju iallafall - men de är bokade:)
------------------------------------------------------------

Valpträffen 5/11...må gott

Av A-Team - 30 oktober 2011 23:24

Nu kom vi till ett kapitel där vi har den genom tiderna snabbast meriterade Golden från oss - vilket också innebär att de lagt ner enormt arbete  - fokuserat och jobbart målmedvetet men ändå gått på känsla för att se om hon varit *redo* - och det har hon! Varit redo OCH om någopn tror den hunden tar slut eller inte har kapacitet - fel säger vi - vi har syrran Swoosh och vet vad dessa krutpaket både vill orkar och kan.
  Vi skickar stort Grattis till Berit o Michael med Wintergold's Ignite *Myra* som endast 1½ år gammal med matte idag även tagit hem en 2: Ökl jakt! Ser ni bakåt i vår blogg så hittar n i igen dem ofta... SE VCH för bara några veckor sedan... 1.a lydnkl 3 uppflyttad till Elitklass, SSRK Västra Cupvinnare 2011 i Nkl  WT på klassvinst 92p.
Ni har gjort ett fantastiskt arbete och vi är otroligt stolta över er. (Ignite är dotter till Higgins och vår uppfödning WG Cinderella) att det blir mycket motor i Higgins barn vet vi - och ni som har valp efter honom...
Lägger in den goa bilden och klivkar ni på den så kommer ni till deras egen sida:)
 
---------------------------------------------------------------------------------------------

Vi skickar ett grattis till Tyskland och Monika o Evita  - 7 valpar blev det och alla är bokade:)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Nu väntar vi på att Karin o Mickis skall höra av sig då lilla maja närmar sig valpning... åh så roligt!! pappa till deras kull är Duckflight Autumn Breeze for Gleen Mohr - superhärlig kombination då Maja är dotter efter vår engelske Higgins och Tikka - alltså helsyskon med vår mjuka fina Tindra samt rally-Sally:)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Har det hänt mer i helgen? joodå det har det men vi smälter lite i taget:)

Må gott

 
Av A-Team - 28 oktober 2011 11:55

 

Valpträff 5 november och mysträff december
Härliga fina nya valpköpare - den 5 november har vi alltså valpträff och på den träffen kommer vi gå igenom lite grundläggande fakta samt - johodda - tar upp eventuella problem. Det brukar alltid vara så att någon sitter tyst om något och sedan visar det sig gärna att någon mer funderar över samma sak. Visst är det då jättebra att kunna lösa saker på plats:) Som 2-bent är det lättare att fokusera på ett litet problem och börjar denna fokusering är risken att det 98% positiva skuggas - av ett till en början litet... - så vi brukar vända det där.
Råd och tips från varandra - till varandra är också viktigt.


I december kommer vi ha en mysträff - hur låter det? - den kommer såklart bli öppen för fler kullar så ny inbjudan skickas till den...


Må gott sålänge och glöm inte ringa och maila när ni undrar något.

Av A-Team - 27 oktober 2011 23:02

  Grattis Petra med Tazza LP1 Wintergold's Honiton(Higgns/Pepper dotter) - ni har verkligen gjort en fantastisk säsong 1:a i nkl jakt och på det följde ni upp med ett LP1 - jättefint och ni har verkligen tiden framför er - kanoooon!:)

-----------------------------------------------------------


  Grattis Andrea & Goliath SLCh Wintergold's Goliatmusseron  - till ytterligare 2 x 1:a pris i Elitlydnad - 276 poäng och 283 poäng - det är sååååååå kul att få skriva om nya resultat för er - jätteduktig är du Andrea:)
  
------------------------------------------------------------------

  Vi skickar grattis till Majvor vars andra kull goldenvalpar idag  fyller 1 år - en underbar kull stort grattis till er   vi önskar både dig och dina valpköpare fortsatt lycka till:)
-----------------------------------------------------------------


Det ar varit en underbar höst med mysig kurs - UNDERBARA valpar - och fortsätter den milda hösten kan vi snart kursa vidare... några viltspår skall vi dock hinna med innan snön faller och såklart valpträffen.
----------------------------------------------------------------
Några små novemberkarameller kommer...  
 


    


Av A-Team - 23 oktober 2011 10:25

Mys med valp sa Higgins - han är en sådan tillgång vår engelske gube när det gäller valpar och uppfostran - han har inte bara varit kanon med dessa valpar utan även med sin egen dotter självaste mamman till dem - Sally! Hon fick minsann gå den vägen hon med och bättre uppfostrare kan vi knappast önska - jo far hennes då;)

Vi har underbara tikar som hjälper med uppfostran och Tindra har sedan dag 1 här varit en riktig stjärna - vilken tik och vilket temperament... nåväl även hon är med o uppfostrar.
  -----------------------------------------------


 Joda - Higgins är en stjärna med valp - en nyäten Salsa (mycke mage där) svassar runt...


-------------------------------------------------

Valpträffen som vi utlyste skrev vi februari av någon anledning men 5 november skall vara rätt datum - vi kommer ha fler än en då kullen flyttat väldigt utspritt i tid - har man åkt långt o nyligen kanske inte tiden passar och då kanske februari passar bättre - av den anleningen behöver vi få in vilka som kommer så vi inte sitter här o alla tänker - februari.
Så till träff nr 1 den 5e november 10.30 behöver ni tjoa till via mail att ni kommer:) wintergolds.goldens@gmail.com 


 

Gör er en underbar höstdag - och en valp finns till rätt familj eller person - mycket glada personlighet - framåt - positiv - retrieveregenskaper med råge :)
0761148693 eller mail.


Nu skall vi njuta höst   

Av A-Team - 21 oktober 2011 15:34

Ljuvliga hösten är här och vi ser fram emot både den och kommande vintern - hur vintrarna blir vet vi ju inte numera men snö är så välkommet då det blir att få dra pulka för hundarnas del - själva tänker vi stå på skidorna... nå - nu ska vi njuta av den ljuvliga höst vi har först! Bilderna är från skogslufset med hanarna - då jag oxå passade på att jobba på längre dirigeringar som nu känns väldigt bra med Higgins. Morris är ung och även om han visade sin egenskaper på praktiska så vill vi inte hasta o stressa då vi av erfarenhet vet att det inte lönar sig i längden. Inlärning får gärna ta tid för vår del - för andra funkar annat då vi alla tränar olika.
Valpträff skall det bli den 5 februari - påmionnner lite om det på bloggen här och till våren kommer vi arrangera ett internat - skall bli underbart roligt! Härligt att få inspiration av andra för konstruktiv input är alltid bra :)
  Närmast hitåt sitter Morris och längst ifrån Higgins

  Sådärja - en lite ljusare bild:)

ha en underbar höstdag och helg alla besökare

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Wintergold's Golden retriever med Blogkeen
Följ Wintergold's Golden retriever med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se