Senaste inläggen

Av A-Team - 21 augusti 2011 11:35

Jo de små börjar bli mellansmå eller ja i våra ögon mellan och i någras små men nej varför krångla till saker när det kan vara enkelt:) Här kommer ett album med bilder på Sally o Figaros välmående 10 valpar och det kommer såklart fyllas på vartefter:)
välkommen in i ALBUMET

-------------------------------------------------------------------

GRATTIS  Karin o Ewa med Yodie (Wintergold's Hele park) till avklarat slutprov för räddningshund helgen(14/8) och hon blev godkänd med fina vitsord.  HÄRLIGT och ett jättemysgrattis till tillökningen av 2-benta Saga   !
--------------------------------------------------------------------

Majvor kom förbi... och ja far Higgins och son Peps är mycket lika - son Peps är lite större men åh vad häliga dom var ihop - skall bli härligt att få följa dem in i apporteringens värld från nu - dom hr en grym kontakt matte o hund:)
BILD
--------------------------------------------------------------------
Ja så var det då dax för oss att få följa på praktisk igen - nu är det slut på skydsjakt för duva... vilken otroligt fin sensommar o höst vi har att se fram emot:) Vi hoppas framöver såklart att kunna få ta med flera av er som är våra köpare och vara med på riktigt någon gång - det är en upplevelse:)
Bilder kommer efter
------------------------------------------------------------------

Japp idag börjar fortsättning apportering och vi har skickat ut senast idag en uppdatering på var vi skall vara - lugn - ni som fick igår fick helt rätt också. Ses på plats:)
-------------------------------------------------------------------

Må gott alla


ANNONS
Av A-Team - 15 augusti 2011 19:30

Valparna...

Sally tar väl hand om sina valpar och de äter nu ett mål mat om dagen - det är ett gäng mycket alerta valpar precis som vi hoppats på:)
Det känns väldigt stabilt vi litar helt på våra linjer och den safekombination de ny kommer ifrån - vi kommer at registrera valparna i SKK under nästa vecka och några av er vet vad de ska heta - några av er kan ju ha en aning;) mend tanke på vad som är på gång:D
Några bilder kanske kan vara trevligt på de små och stammen ligger inne på på vår hemsida www.wintergolds.se  på valpsidan
      är du intresserad får du gärna kontakta oss för mer information - mailar du/ni så berätta gärna lite om dig/er och era planer. wintergolds.goldens@gmail.com

---------------------------------------------

Kursmail är nog utskickat och det skall bli jätteskoj att se er som nu anmält igen:)

må gott

ANNONS
Av A-Team - 6 augusti 2011 19:17

Vilken fantastisk sommar - här har då inte regnat sen evigheter och stundvis har vi längtat efter väta och kanske det där åskvädret som gör luften så klar - men icket då.
Idag var vi på vår 3:e och sista skyddsjakt på duva med jaktlaget - som tidigare beskrivet så är känslan så fantastisk där ute i markerna - dels av lugn och dels av otroligt härlig stämning och att få se sina golden vara så duktiga. Man blir otroligt stolt när ens fyrfoting jobbar in markeringar - söker efter *bortsprunget*... samarbetar o lämnar i handen - vilket band man binder:)
Tidig otta syns på bilden...

--------------------------------------------------------------------
Sedan är vi ju oerhört stolta över vår Sally! Hon inte bara valpade sina 10 små så snabbt - hon är fantastisk på att mata och sköta dem:) Det är nu 10 knubbisar som myser med sin glatt äppelbollande mamma(ja det ser de ju inte än... men Sally leker gott de korta stunder hon är ifrån dem) .
Att hon har ett gäng guldvalpar är vi övertygade om - de är fasta och fina i kropparna alla 10 och har samma storlek - rör sig aktivt sökande och sover tyst o gott. Så det känns riktigt gott!
Ikväll - nu har vi lovat flera gånger - ska vi lägga in bilder på dem. Det har inte kännts nödvändigt att störa mer än vad som behövs... men nu är det iallafall dax att visa dem på bild:) Vi läger 1 bild här o fler i album.
Figaro kommer bli en stolt far då det blir dax för honom att få träffa dem!
  -------------------------------------------------------


må gott


Av A-Team - 3 augusti 2011 13:23

Det är fantastiskt och en otrolig förmån att få vara med i ett jaktlag som hundförare:) Vi har nu varit ute på vår andra skyddsjakt inom loppet av bara 4 dagar och skall innan veckan är slut iväg på ännu en! Här visar våra retrievrar verkligen vad de går för och trots att några aldrig ens varit med förr - knappt begat fågel på träning - så jobbar de som de aldrig gjort annat - det ger en känsla som inte går att beskriva om man aldrig fått vara med och känna på - ni som varit med förstår nog precis... Det som varit intressant hitills är att det bara varit Goldens? igår 4 goldens varav jag Håkan/Swoosh Kerstin/Soffie Lasse/Prince och jag/Higgins...:)
   

--------------------------------------------------------

Valparna efter Sally (dotter till vår engelske Higgins bilderna ovan) växer som bara den och ett eget album kommer in på hemsidan mot kvällen då denna kommer uppdateras:) Pappa till valparna heter Figaro o är en hane med utmärkt trevliga fina jaktlinjer - självklart är båda föräldrarna friska på höfter o armbågar GR_PRA1 testade Normala.(ett fint verktyg vi fått inom rasen att arbeta med)
Alla valpar mår tip top - och vi hoppas det fortsätter så men det blev som sagt fler än vi trott (10 valpar) så söker man en glad gyllene kompis så har vi den garanterat här - vi har fåt frågan om man måste gå på jakter och nej det måste man inte alls då det inte är så lätt att få ta del av praktisk jakt - dock intresse av att göra något med sin Golden, skriv och berätta vad du vill - kom och besök oss (inget valpbesök före 4 veckor dock) dessutom - vi hjälper till med valp av valp OM både ni och vi tycker att *detta är vad vi söker* - www.wintergolds.se
------------------------------------------------------------

  Här kommer en länk till ACTIVEGOLDEN

Följ Myra(Wintergold's ignite) och hennes matte berit samt husse Michael med övriga flockmedlemmar i deras framfart.
------------------------------------------------------------
njut av sommaren den är verkligen i sin bästa dager...


 

Av A-Team - 31 juli 2011 20:19

En alldeleas extra fantastisk nyhet nådde oss efter vi skrivit nedanstående:
  Grattis Berit Michael som med Myra(Wintergold's Ignite) idag på första start tog 1:a pris NKL Jakt - Hunneberg!!! SÅ HIMLANS KUL!!!:)))) ryktet om hur snyggt Berit förde Myra väldigt snyggt o lugnt har också nått fram heya:)
--------------------- 
Det har varit en fantastisk vecka som verkligen hade sin topp idag här! Vilket är störst? att få en valpkull efter härliga föräldrar där man vet att wow det här måste bara bli toppen* ... eller att få se de valpar som blivit 1 år och några månader följa med som sällskap på praktisk jakt *testet* - för att plötsligt bara jobba som en fullfjättrat jaktgolden?? det fantastiska är ju att det är resultat av vad vi trott på som visar sina ned och medärvda egenskaper. Den 28/7 njöt vi av att se Sally föda 10 underverk som vi vet kommer bli kanon:) Idag njöt vi av att se Swoosh (Sallys halvsyster) göra precis det som vi så mycket önskar - visa hur man grejjar en praktisk jakt - ihop med sin far Higgins - Lasse kom som tur vad med o tog Vickan  med för antalet fåglar var gigantiskt... trötta nöjda o förväntansfulla är vi - för valpar o unghundar som skall komma o gå kurser - och resultatet av vad ni vill samt för nya ägare till Sallys och Figaros valpar o för nya jakter som nu väntar...
          --------------------------------------


Kursstarter: 13/8 Valp, 21/8 Fortsättning apport.


Tänker nämna Vattenträningskursen där vi nu måste fortsätta - det var en guldstart att köra 3 kvällar på rakan - nästa blir 2 kvällar på rakan v.33


All Anmälan sker till wintergolds.goldens@gmail.com  Även intresse för valp till den adressen:)

Av A-Team - 23 juli 2011 20:42

vi har inte bloggtorka - vi har sommar  
Dock vill vi komma iväg med informationen om Valpkurs som startar i början av Augusti och även apporteringen fortsättning.
Anmäler gör ni hit: kurser 

Idag åkte även anmälan till jaktprov för Higgins och Swoosh på lådan.
  
I slutet av veckan kommer ni som väntar på våra valpar troligen få veta hur många samt fördelning:)
xx Dansa på i sommaren - planera för kommande tid


 

Av A-Team - 15 juli 2011 10:32

Vi tycker och sannerligen om inte Myras ägare tycker detsamma - det var segt med gratulerandet här - vi brukar vara snabba men denna vår-sommar har varit fylld med så enormt mycket.
åter till Berit och Myra (adda Michael också för även om man är den som tränar så behövs det där stödet från familjen som kanske gör mycket av de andra bitarna)...
Myra är dotter till vår Higgins och Wintergold's Cinderella(Isa) - en fantastisk tik och för att få en god kaka krävs ett bra recept - en bra förare=)
Myra o Berit har redan lyckats med detta - betänk Myra är född i april 2010 -  vår Nike-kull! Kolla länken(BILDEN ÄR LÄNKAD) och läs där - vi säger bara suuuuuuuuuupergrattis igen och tycker det är fantastiskt med dessa resultat  
 

--------------------------------------------------------------------
Caroline Schager var ute i lydnadskl, 2 och tog ett 1:a pris med sin dam True Faith - vilken faktiskt är moster till ovanstående Myra(WG Iginite)....
Stort grattis till er - återigen en mycket duktig förare med en glad wintergoldare:)
Caroline har sedan innan ytterligare en hund Tussa från oss som fungerat mycket bra då Caroline arbetade som instruktör/hundpsykolog.   
BILD kommer


Underbart jobbat och fler o fler HD/AD röntgen samt ögonlysningar flyter in efter Higgins trots att det är mitt i sommaren


 

Av A-Team - 8 juli 2011 13:30

Det är sommar sol underbara dagar och kvällar - även om det är regn så är det sol på insidan.
Just idag skulle det varit Sannis 14:e födelsedag och vi vill skicka ett Grattis till syrran Kiwi som faktiskt får fira den med sin familj *Kerstin o Kenneth* - minnen om hur otroligt roligt vi hade när vi tränade den dyker upp och de ska vara där för att stanna:) Så stort HURRA till Kiwi Bilden är från förra våren då vi tränade våra godingar.

Ja det var det goda och det mindre goda - men sweet memories...

---------------------------------------

Vi kommer återkomma på valpsidan med valpar efter 2 kombinationer.
Den ena föds nu i slutet av Juli och intresserade kan maila eller *pröva* att ringa... hur många det blir vet vi inte men en god mage har hon redan:)
     
Både mamma och pappa är friska friröntgade på höfter och armbågar, ögonlysta friska - testade för GR_PRA1 med härliga resultatet Normal. Inga problem med varken hjärta eller njurar eller klådor.
Detta är en intressant kombo då det handlar om engelska/skottska/svenska linjer.
Självklart SKK-registrerade!
Vill man hälsa på oss och våra hundar innan så går det jättebra - förutsatt att vi bestämt dag o tid.
wintergolds.goldens@gmail.com


-------------------------------------------------


njut vidare i sommaren

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Wintergold's Golden retriever med Blogkeen
Följ Wintergold's Golden retriever med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se