Senaste inläggen

Av A-Team - 4 februari 2011 00:38

Så fort morgonen är här skall den ligga här - bilden på mor o dotter - dotter Sickan skall ge sig ut på resa... mamma Tikka får följa med och ja vi har Lisa att tacka för mycket - tror faktiskt det blivit många att tacka och det känns ju roligt eftersom vi är så helnöjda:)
  

Valparna efter Pepper och Chivas blir strax 6 veckor och det är en fröjd att krypa in till dem i deras vrå - de kryper upp på en och den ögonkontakt de har - vi behöver inte intyga utan nu som skall ha valp ur kullen har ju sett själva hur de utvecklas och vi är mycket stolta över denna kull=)
-------------------------------------------------
Kurserna är inte så många - 1 grupp där vi tränar för prov o WT och en farmargrupp(vi kallar dem det för de är så duktiga med sina hundar) och en valpkurs som startar 14/2 och våra valpkurser är just precis "egna" - ni som under fredagen får mail har kommit med - vi vill inte ha för stor grupp!
Till våren kommer Lisa och kör "bästa lydnadshelger" - försök läsa hunden sekunden före den skall till att göra fel o med det kunna korrigera bara positivt - det ni=) Ja den tjejen är född ödmjuk - med skinn på näsan. Mer kommer...
-------------------------------------------------

Om bara några veckor skall vi åka till uk för att få mer utbildning - även vi behöver uppdateringar och speciellt när vi har två egna rena engelska herrar så känns det gott - då har vi nytt med oss till våra egna härhemma=)
------------------------------------------------
ta hand om er

ANNONS
Av A-Team - 31 januari 2011 13:34

Grundkurs apportering 2
Välkomna med anmälan nu
---------------------------------------

Valpkurs för våra samt Majvors valpar 13/2 - vi specialinriktar som vanligt
--------------------------------------

  
Nya uppdateringar på väg

ha en härlig dag

ANNONS
Av A-Team - 20 januari 2011 23:58

  
Pepper/Chivasvalpar

Vilken januari - vilken otrolig tid för vila kan det tyckas... riktigt så kanske det inte varit här då Tikkas sista valpkull satte avtryck här. En riktig drömkull för oss=) Valparna åkte strax efter nyår men då hade vi den kull som skulle blöi årskull 2 här 2011 - Pepper valpade ju 25/12-2010 så jo det blev ganska snabbt efter nytt valpjobb=) 7 toppensköna valpar som nu blir 4 veckor - och bokade är de.
Pappa är Jesper o Githas hane Chivas... en härlig kille som passar Pepper perfekt. De hanar vi nu haft till henne har haft en extra växel och resultaten har blivit bra så varför ändra ett fint koncept:)
Denna helg startar också kurserna igen - eller åtminstone grundkursarna apportering - nu har vi följt dem och deras ägare från valp...och det är så roligt att se utvecklingen. Denna gång blir det lördagen - sedan startar vi de "äldre gruppen" och snart är det dax för en ny valpkurs och våra valpkurser bygger på att ägarna verkligen vill lära sig göra rätt från start - det blir bra mycket enklare att lära rätt från början istället för att försöka ändra beteenden senare.
Vi återkommer med fler kursdatum då vi har lite nytt på gång där:)

Var rädda om er alla


Av A-Team - 2 januari 2011 14:19

Tyckte det var så nyss* vi åkte ner till Skövde(Brandy gick jaktprov) för att lämna tillbaka Billbo till Lise och Christer - då hade Billbo varit här i 5 dagar. Med nyss så menar vi september! Tikka födde deras 6 valpar den 7/11, precis samma helg som vi hade bokat Härjarö med Christer o Lise som kursledare - och det blev en jättehärlig o lyckad helg - dock fick jag nöja mig med en dag (den 6:e) då det bara var att slå sig till ro i förlossningsrummet med Tikka den 7:e.  Så nu tycker vi då att valpningen var alldeles nyligen - jul o nyår har passerat och ja nu är battingarna 8 veckor=) Tidn med valparna har varit underbar och ni som läst deras blogg vet hur förälskade vi är i denna Pearl-kull.
  
sista bilden på dem ihop...
Tror det är svårt att inte bli förälskad i pappa Billbos härlig stil och sätt...
  

mamma Tikka då? hur tar hon det? enklaste svaret blir nog att skriva "som en hund ska", visst kollade hon extra var ALLA var - men sedan leker/uppfostrar hon vidare=) Man får lära sig att inte förmänskliga men visst... ibland kommer funderingar;)
----------------------------------------------------------
Pepper då hur går det för henne och hennes 7 battingar? Jodo de växer och frodas men de är ännu bara 8 dagar och det dröjer ännu lite innan de öppnar ögon och öron för världen. Att det blir bra valpar vet vi - annars hade vi ju inte gjort kombinationen;) Vi har använt Chivas pappa ihop med Higgins och den kullen tillhör också de bättre från oss - nu plockar vi in det som hållt lite krydda uppe denna gång då vi gärna vill ha även den biten kvar=)
Bild kommer
----------------------------------------------------------
Morris som är vår andre engelske kille nu över 6 månader visar samma coola egenskaper som vår andre engelske Higgins som blir 4 år i maj - så kanon att Lisa B tog in Morris syster Engla... härliga syskon efter Holway Rosetta & Kessgold Furze men lite till skall de nog få växa på sig=)
Higgins har lite annan stam genom Tauvechan Minstrel och Lakehead Elsa men i de flesta tavlor återkommer någon/några hundar  som just ger "det där" och är släkt på något sätt=)  
---------------------------------------------------------
Må gott ALLA och ja jisses "Tack för alla jul o nyårshälsningar" - Vi hoppas innerligt att ni får ett fint 2011 // Lisa & Håkan

Av A-Team - 31 december 2010 19:09

  

Av A-Team - 29 december 2010 21:41

Om mycket mycket annat än våra hundar skriver vi inte här då det inte tillhör just dem och er som har vovve från oss - för det är för dem och er vi skriver.
Det är med väldigt blandade känslor vi precis efter Nyår tar farväl av de 8 veckor vi fått njuta ihop med Pearl-kullen - ägarna till de valparna har en egen blogg så därför har ingen utanför tagit del av dessa godingar. Vi ser något väldigt speciellt i den - och fler med oss - resten får framtiden utvisa då det är individer men oj vilka gooosestunder vi haft:) Men vilka fantastiska ägare det blir=))))
Tack Lise och Christer och nu kommer det bli lycka till... vi väntar tills nyårsdagen med det:)
  
----------------------------

Pepper fick valpar med Chivas och ja vad säger man?? har väl aldrig skådat sådan färg förut - jag brukar förorda det inte sitter i färgen men här måste vi nog gå ut med "valpar med färg" och en kalas-stamtavla om man tycker om glada pigga...
det blev fler tikar än vi trott så vi kanske har rätt golden för någon av er.
        
www.wintergolds.se och se valpar för stam / kontakt etc 
-----------------------------
Återkommer med mer uppdateringar

Av A-Team - 26 december 2010 13:50

Vilken sagolik jul det blev i år - familjen samlad hemma - bara hemgjord mat - och snön gnistrade när tomten kom. Pepper drog igång med sen julaftonskväll och valparna föddes sedan under Juldagen - 7 redigt mörka valpar, 5 tikar och 2 hanar. Så tala om att tomten kom i år =) www.wintergolds.se
      -------------------------------------------------
Tikkas underbara ljuvliga pärlor med Christers o Lises Billbo(SE VCh Stjärnglimtens Non Stop) är det lurvigaste vi haft någonsin och troligtvis de cooolaste (de är bokade) så någon extra mysighetsfaktor behövs inte men vi kan konstatera att detta blev väldigt speciellt november-december och vi undrar hur vi hunnit med allt;)


God fortsättning denna annandag jul - nu är det skidåkning som gäller!

Av A-Team - 24 december 2010 12:43

  
Japp - 7 valpar varav 5 tikar och 2 hanar födda under eftermiddagen 25/12-2010 vilken julklapp=)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Wintergold's Golden retriever med Blogkeen
Följ Wintergold's Golden retriever med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se